Nationale Wushu Competitie in Roemenië 2019


Zaterdag 10 augustus 2019 vond de Nationale Wushu Competitie in Roemenië plaats. Dan Mihai Radulescu deed voor het eerst mee aan deze wedstrijd onder begeleiding van zijn coach Dan Radulescu. Drie onderdelen deed hij hier. Chanquan (vuistvorm), Jianshu (rechtzwaard) en Gunshu (staf). Voor alle drie de onderdelen behaalde hij een gouden medaille.

De Wedstrijd

Na een korte vlucht naar Sibiu namen zij de auto naar Bucharest waar de wedstrijd plaats zou vinden. Hier kwamen zij de vrijdag voor de wedstrijd aan. Zij verbleven in ”Hotel Sport”.  Een mooie locatie waar het woelt met sportieve energie.

De volgende morgen stonden zij vroeg op om optijd op de locatie te zijn. De locatie, een groot sportcomplex, was onderverdeeld in twee delen. De ene helft van de zaal was bestemd voor Sanda, terwijl de andere helf voor taolu was gereserveerd. Bij aankomst was de zaal nog vrij leeg maar daar kwam verandering in naarmate de de start van de wedstrijd naderde.

De wedstrijd begon met de volwassenen groep eerst. Ongebruikelijk maar wel praktisch aangezien op deze manier de drie verschillende onderdelen wat meer verspreid zijn over de dag heen. Zo is er genoeg tijd tussendoor voor rust en voorbereiding voor het volgende event.
De eerste vorm was Chanquan. Dan was de laatste deelnemer in deze categorie. Een kleine groep wat er voor zorgde dat hij binnen een mum van tijd aan de beurt was.  Dit gold voor zowel zijn tweede als zijn laatste oefening.

De eerste twee categorieën gingen zonder al te veel problemen. Het is echter de laatste oefening, gunshu, waar hij de meeste spanning voor voelt. Dit is namelijk de eerste keer dat hij met dit onderdeel meedoet.  Ook deze gaat echter goed en brengt hem een derde goude medaille.

De Toekomst

Naast dat de Nationale Wushu Competitie in Roemenië net als ieder andere wedstrijd een ervaring opzich is heeft deze nog een andere functie. Het is namelijk recent bekend dat Dan mee gaat doe aan de wereldkampioenschappen Wushu in Shanghai China aankomend November.  Dit is een goede manier om te peilen waar het goed ging en wat er nog aangescherpt moet worden. Er zijn een hoop factoren die je niet kunt simuleren in een gewone training. De spanning is toch anders op een wedstrijd dan in de normale training. Daarom is het belangrijk om ook wedstrijden te blijven oefenen.