Dutch Championship


HOENSBROEK/PURMEREND – Morgan Frerejean, Yannick van Amsterdam en Dan Mihai Radulescu van Danla Shaolin Gongfu streden vorig weekend in het Open Dutch Wushu Championship in het Limburgse Hoensbroek tegen sporters uit Groot-Brittannië, Duitsland, België, Spanje, Tsjechië, Zweden, Frankrijk, Roemenië, Zwitserland en Nederland. Daarbij behaalden zij 4 medailles: tweemaal brons, eenmaal zilver en eenmaal goud.

Dan Radulescu
De succesvolle equipe van Danla Shaolin Gongfu met de behaalde medailles. (Foto: Danla)

Dan Mihai behaalde bij de volwassenen een mooie derde plek met Jianshu, een vorm waarbij een jian (dunne zwaard) wordt gebruikt. Yannick bemachtigde een zilveren medaille met zijn speervorm in de categorie 16-18 jaar.
Morgan deed in dezelfde leeftijdscategorie mee en behaalde goud met Xiao hong quan, een traditionele vuistvorm. Ook behaalde zij een bronzen medaille met jian.
Het is de eerste keer sinds 2019 dat het Open Dutch Wushu Championship werd gehouden. Voor die tijd werd het toernooi twee keer per jaar georganiseerd. Om die reden trok deze wedstrijd in Hoensbroek grote namen uit heel Europa. Naar verwachting is de volgende editie eind van dit jaar.