Cultuurparade Purmerend 2019


Elk jaar vind er in Purmerend de Cultuurparade plaats. Een evenement waarbij het mogelijk is om van verschillende culturele ervaringen te genieten. Dit is het begin van een nieuw cultureel seizoen!

Tijdens deze cultuurparade organiseren verschillende cultuur instellingen  in Purmerend gratis activiteiten die door de dag heen gevolgd kunnen worden. Van een voorstelling kijken tot zelf een dansworkshop volgen, het kan hier allemaal. Theater de Purmaryn, Theater de Verbeelding, P3, het Purmerends Museum, het NKT, ‘t Filmhuis, Cultuurhuis Wherelant en de bibliotheek geven je een feestelijk voorproefje van wat er het komende jaar op cultureel gebied allemaal te zien en beleven is in Purmerend.

Ook Danla Dan’s Centrum gaf dit jaar een unieke voorstelling in Theater de Verbeelding. De show was een combinatie van de verschillende bewegingsvormen die Danla te bieden heeft. Zo begon de voorstelling met de rustgevende Tai Chi bewegingen gevolgd door een spectaculaire Kung fu demonstratie waar de acrobatische vaardigheden, flexibiliteit en controle echt naar voren kwamen.  Vervolgens zagen wij een vrolijke paraplu dans in Chinese stijl gedaan door de ballet groep. Ten slotte was er een mysterieuze moderne dans solo te zien waarbij de danser het gewicht van de trommel droeg en deze vervolgens gebruikte als attribuut in de dans. Al met al een een zeer diverse show.

Danla Cultuurparade Purmerend 2019
Danla Dan’s Centrum – Cultuurparade Purmerend 2019