Kung Fu jeugd


Kung Fu
Sanda
Kung Fu

Shaolin Kung Fu in Purmerend

Kung fu verhoogt je conditie, kracht en lenigheid. Kung fu staat voor hoge vaardigheid. Om daar te komen ga je hard werken en het succes dat je door onze lessen ervaart, leert je dat je overal succesvol in kunt zijn. Kungfu geeft je de kans om je innerlijke krachten te ontwikkelen, je zal stralen terwijl je sterker en flexibeler wordt en een beter uithoudingsvermogen krijgt. Fysieke kwaliteiten zijn de fundering voor iets veel belangrijkers: de ontwikkeling van eigenwaarde.

Kung fu disciplines houden over het algemeen vast aan de praktische waarde van hun kunst voor het echte gevecht. Maar in het moderne Wushu is de nadruk verschoven van praktische gevechtswaarde naar sportieve, atletische waarde en is er meer aandacht voor de esthetische kant.

Wij doen mee met nationale en internationale kung fu en traditionele wushu wedstrijden . Meerdere malen is het wereld titel in China gewonnen door jeugd sporters uit onze club, Danla Shaolin Gongfu.

Opbouw kungfu trainingen bij Danla Shaolin Gongfu Purmerend

Groepen

De kung fu trainingen zijn bij ons verdeelt in leeftijd groepen en niveau groepen. Ten eerste kan je beginnen met trainen al vanaf 4 jaar. Je kan een traject volgen vanaf de beginners kungfu groep naar de gevorderden kung fu groep. Ten tweede kan je verder naar de pre selectie wedstrijd groep. Deze groep traint minimaal twee keer per week. En ten slotte, als finale prestatie, kan je het selectie wedstrijd team en het demo team bereiken. De kungfu en traditionele wushu selectie wedstrijd en demo team traint minimaal drie keer per week. Daarvan is één training besteed aan acrobatische elementen in de turnzaal van De Beuk in Purmerend .

Inhoud

Trainingen bestaan uit een basis deel waar de basis standen, trappen en stoten worden geleerd. Een andere deel zijn de Shaolin specifieke conditie, kracht en lenigheid oefeningen. Erna worden traditionele en moderne vormen beoefend: vuist vormen, wapen vormen, lenigheid en demonstratie vormen. Naast dat je zelfverdediging technieken leert, wordt je sterker, soepeler en leer je snel te handelen.

De benamingen kung fu, gongfu, shaolin en wushu 

Letterlijk vertaald betekent Wushu krijgskunst. Algemeen is het een verzamelnaam voor alle chinese vechtkunsten.

Kung fu is de aanduiding die wordt gebruikt voor Chinese traditionele krijgskunsten. Kungfu betekent "hoge waardigheid" en het is een synoniem met het woord gongfu. Overigens houden Kung fu disciplines zich vast aan de praktische waarde van hun kunst voor het echte gevecht.

De traditionele gong fu van het Shaolin klooster is niet ontwikkeld als sport, demonstratiekunst of een vorm van ontspanning. Het is ontwikkeld namelijk als een kunst ter zelfverdediging en later als militair wapen. Het werd gebruikt in de turbulente tijden van vijandigheid en oorlogsvoering. Daarom waren de trainingen gericht om op elk niveau te kunnen presteren, fit en klaar te zijn voor de mogelijke strijd.

Kom nu proberen! Stuur ons een mail naar info@danla.nl en doe gratis mee met een proefles!

Sanda

Sanda in Purmerend

Sanda of San Shou is al eeuwen oud.
Alle princiepes van het traditionele shaolin gong fu worden hier vertaald in een gevechts vorm die vergelijkbaar is met het moderne kickboksen.
Het is een veelzijdig systeem van zelfverdedigingtechnieken en bewegingstechnieken. Het wordt gespeeld op een verhoogd platform van acht bij acht meter (lei tai), zoals het al eeuwen ook in China wordt beoefend. Stoten, trappen, duwen en worpen vormen de belangrijkste bestanddelen ervan.
Vroeger daagden meesters elkaar uit en bestreden elkaar in gevechten waarbij men niet aan regels gebonden was.Tijdens een toernooi in Nanking in 1928 waren de gevechten zo hard dat er veel gevechten geen doorgang mochten hebben uit angst dat zeer grote meesters het niet zouden overleven. Dit vroeg dus om veranderingen in de wedstrijdregels. De grote meesters in China kregen de taak om wedstrijdregels samen te stellen zodat verschillende stijlen tegen elkaar zouden kunnen vechten.