Nieuwjaarsconcert 2018 Danla Dan’s Centrum


 

PURMEREND – Het is een rijke traditie en Purmerend heeft het inmiddels in het hart gesloten: het 6e achtereenvolgende nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest, in Weense stijl, vindt op zondag 7 januari plaats in theater de Purmaryn.

De afgelopen vijf jaar heeft Stedelijk Orkest met een traditioneel, echter vernieuwend programma, prachtige voorstellingen gegeven. Hierin  heeft Johan Strauss met zijn walsen en polka’s de rode draad gevormd. Daaromheen werden, met behulp van een keur van lokale artiesten, zang en dans gecombineerd. Hierin was veel plaats om van de gebruikelijke paden af te gaan. Dat dit enorm gewaardeerd wordt door het publiek blijkt toch wel uit de volle zalen die het orkest elke keer weer wist te trekken. Met prachtige decors en de mooie aankleding van het orkest was dit voor veel mensen een prachtig moment om het jaar zowel muzikaal als artistiek te beginnen.        

Herman Draaisma
Herman Draaisma Nieuwjaarsconcert Stedelijk Orkest Nieuwjaarsconcert
 
 

Dirigent Bert Steinmann besloot afgelopen jaar, nadat hij zijn vijfde voorstelling heeft afgerond toch het stokje over te geven. Nu is het de beurt aan Herman Draaisma. Hij moet de hooggespannen verwachtingen waar maken. Draaisma is naast klarinettist ook basklarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast is hij actief als dirigent bij verschillende orkesten, waaronder het strijkorkest Zoroaster .

Spannend
Dan - Dorin - Laura Jasmin Westerhof en Dan M. Rădulescu
 

Volgens ingewijden is het wederom gelukt een spannend programma te maken waarin zowel Danla Dan’s Centrum als Jeanneke van Buul, de Purmerendse sopraan, zullen terugkeren op het podium. Het concert zou echter niet compleet zijn als er niet ook nog enkele verrassingen zullen verschijnen. Het orkest is aan de laatste voorbereidingen bezig en zet zijn beste beentje voor om de bezoekers ook dit keer een onvergetelijke middag te bezorgen.

Dansers Nieuwjaarsconcert 2018 Dansers Nieuwjaarsconcert 2018

Het concert begint zondag om 14.30 uur. Wilt u erbij zijn? Dan is er nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via Theater de Purmaryn, kassa@depurmaryn.nl, of 0299-432205
Kan ook via de website: https://depurmaryn.nl/programma/stedelijk-orkest/

 

Stedelijk orkest schotelt bezoekersverrassend nieuwjaarsconcert voor